Haber

Gediz Güveci’den Türk Astronot Alper Gezeravcı’ya Davet

Güveciyle ünlü Kütahya’nın Gediz ilçesinden ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’ya güveç davetiyesi gönderildi.

Ülkemizin ilk Astronot’u olarak uzaya giden Alper Gezeravcı, geçtiğimiz günlerde yaptığı canlı yayında en çok uzayda güveci özlediğini belirtmişti. Bu açıklama üzerine Göveççi İsmail Kocabaş ve Gedizli ekibi, “Alper Gezeravcı’yı uzaydan dönüşünde Gediz’de güveç yemeye davet ediyoruz.”

Gediz güvecinin lezzetli olduğunu söyleyen Ahmet Can Kocabaş, “İlk Türk Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın yaptığı açıklamayı dinledik. Uzaydan Dünya’ya indiğinde onu burada, restoranımızda ağırlamaktan onur duyacağız.”

İşletme çalışanı Güler Pişğin, “İlk astronotumuz uzayda en çok güveci özlediğini belirtti. Kendisine buradan açık çağrı yapıyoruz. Sevgili Alper Gezeravcı’yı döner dönmez tesisimizde en güzel güvecimizi yemeye davet ediyoruz.” uzay.”

Gediz’de 45 yıldır restoran ve lokanta işleten işletme sahibi İsmail Kocabaş, Gediz Göveci’nin tarihinin çok eski olduğunu söyledi.

Kocabaş, “Gediz Göveci’nin yağlı göveci etinden yapıyoruz. Gövecinin özelliği etin kaliteli olması ve hayvanın yaylada, özellikle de Murat Dağı bölgesinde yetiştirilmiş olması. Yetiştirilen hayvanların etleri burası çok lezzetli.göveciyi fırında uzun süre bekletirsek daha lezzetli olur.sabahları fırını yüksek ateşte açıyoruz.ısınıp ateşi bittikten sonra eti tencereye koyuyoruz. tencerede sadece tuz var. 1 saat bekletip çıkarıyoruz. Sonra sos yapıyoruz. Etin üzerindeki yağ, soğan ve biraz salça ile birlikte tekrar fırına koyuyoruz. En az 2,5-3 saat fırında iyice bekletiyoruz.”Birkaç dakika durduruyoruz. Daha sonra servise hazır hale gelir. Gediz göveciye soğan çok yakışıyor” dedi. – KÜTAHYA

haber-cukurova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu